Drie tips voor het verkopen van je auto 

Als het tijd is om je auto te verkopen omdat je een nieuw voertuig hebt gekocht, is het afsluiten van je autoverzekering allereerst van belang. Dit moet je natuurlijk aanpassen op basis van je nieuwe auto. De autoverzekering vergelijken zou je dan ook eigenlijk direct moeten doen. Hierdoor kun je mogelijk geld besparen, terwijl je er ook voor kunt zorgen dat de nieuwe polis perfect past bij je nieuwe vierwieler. Natuurlijk moet je tegelijkertijd eigenlijk direct ook je oude auto verkopen. Met behulp van de onderstaande tips zal dit zeker mogelijk zijn. 

 

Ken je prijs 

Voor sommige verkopers is het belangrijk dat ze de auto verkopen voor genoeg geld om het saldo van eventuele schulden terug te betalen. In een dergelijk scenario kun je het beste van tevoren weten dat je het verschuldigde saldo mogelijk moet terugbetalen uit je eigen spaargeld of uit de verkoop van de auto. Zelfs als er geen financiën bij betrokken zijn, kan het ontmoedigend zijn om de auto op de markt te brengen, het verkoopproces te doorlopen, terwijl je jezelf een schouderklopje geeft voor zo’n snelle verkoop alleen om te ontdekken dat de auto meer waard was dan je hebt ervoor gekregen. Voordat je je auto op de markt plaatst, moet je dus eerst weten wat een goede prijs is voor het voertuig. Doe hiervoor onderzoek en bepaal op basis daarvan de prijs die je wilt voor je vierwieler.

 

Promoot de auto

Je auto is de ster als het verkocht moet worden. Het is van vitaal belang dat potentiële kopers er verliefd op worden door online afbeeldingen te bekijken, anders nemen minder geïnteresseerde mensen contact met je op. Je moet daarom veel foto’s maken, wat je het beste kunt doen met behulp van een professionele camera. Natuurlijk heeft niet iedereen zo’n fototoestel in huis liggen, dus gebruik dan gewoon je smartphone. Hiermee moet je veel foto’s maken van je auto: voorkant, achterkant, zijprofiel, voor ¾, achter ¾, interieur, motor en bagageruimte. Je moet er dus eigenlijk voor zorgen dat elk klein stukje van je voertuig te zien is op de afbeeldingen. Maak ook extra foto’s van speciale details van je auto’s, bijvoorbeeld van de lampen, grille, spoiler, et cetera.

 

Bereid je auto voor

Ervan uitgaande dat het voertuig dat je verkoopt mechanisch in orde is en op zijn minst redelijk toonbaar, kun je de auto verkopen. Als dit nog niet het geval is, moet eerst een monteur aan de slag gaan natuurlijk. En met deze arbeid en onderdelen komen kosten die moeten worden meegewogen in je vraagprijs. Nadat je je voertuig terug hebt gekregen van de garage, moet je eigenlijk pas de foto’s maken. Voordat je dit doet, moet de auto natuurlijk ook nog goed schoongemaakt worden. Het moet er spic en span uitzien op de afbeeldingen die potentiële kopers te zien krijgen op het internet. Hierbij moet je niet alleen de buitenkant van de vierwieler reinigen, maar natuurlijk ook het interieur. Zo zorg je ervoor dat je auto klaar is voor de verkoop!