Kies ook voor het gemak van een laadpas

De populariteit van elektrisch rijden neemt enorm toe. Steeds meer mensen vinden het belangrijk om hun auto die op gewone brandstof rijdt, in te ruilen voor een elektrische auto. En dat is natuurlijk niet zonder reden. Want toen de elektrische auto nog niet zo heel lang bestond, was er niet zo veel keuze in verschillende merken en modellen. Nu kunt u al voor ieder budget bij ieder automerk terecht voor elektrische modellen.

Het gemak van elektrisch autorijden

Behalve dat het beter is voor het milieu, is er nog een ander voordeel aan het feit dat er steeds meer elektrische auto’s op de wegen verschijnen. Het opladen van uw auto wordt ook steeds eenvoudiger. Want hoe meer mensen een elektrische auto hebben, hoe meer laadpalen er beschikbaar zijn. In zowel binnen- als buitenland treft u dan ook steeds meer laadpunten aan en kunt u zelfs al laden met een laadpas.

Eenvoudig opladen in binnen- en buitenland

Met een uitgebreid netwerk van meer dan 200.000 laadpunten in onder andere België, Nederland en Luxemburg was het nog nooit zo eenvoudig om een laadpunt te vinden als u onderweg bent. Er zijn inmiddels 21 landen waar u met de laadpas terecht kunt. Het gegeven dat u speciaal moest omrijden om uw auto op te laden, is verleden tijd. Onder deze 200.000 laadpunten vallen dus ook alle oplaadpunten die in België beschikbaar zijn. Met de speciale app van Travelcard kunt u heel gemakkelijk opzoeken waar de laadpalen staan.

Waarom kiezen voor een laadpas?

Misschien denkt u dat het net zo handig is om ter plekke bij een laadpaal te betalen, dat is natuurlijk ook een mogelijkheid. Maar er zijn honderden laadpalen beschikbaar en iedere laadpaal heeft zijn eigen app en betaalmethode. Als u kiest voor de laadpas heeft u maar één betaalmethode en hoeft u ook niet bij ieder oplaadpunt een nieuwe app te installeren. Daarnaast krijgt u een handige verzamelfactuur. Op deze manier houdt u niet alleen uw smartphone vrij van allerlei verschillende apps, maar u krijgt ook maar van één bedrijf een overzichtelijke afrekening van de gemaakte kosten.

Betaalgemak met de laadpas

De laadpas van Travelcard is te gebruiken bij meer dan 200.000 laadpunten. U kunt niet alleen de kosten van de laadpunten onderweg met deze kaart betalen, maar ook de kosten van uw privé laadpaal kunnen hierbij geschreven worden. Ook is het mogelijk om de kosten van tolwegen met de laadpas af te rekenen. En als u een hybride auto heeft, of een tijdelijke leenauto die op benzine rijdt, dan kunt u ook de kosten van het tanken via de laadpas afrekenen. Zo heeft u alle kosten van uw reizen per auto overzichtelijk via één kanaal geregistreerd.

Een ander voordeel van de laadpas van Travelcard is dat u via de app de kosten per laadpaal kunt aflezen. Niet alle laadpalen die u onderweg tegenkomt geven deze informatie namelijk, maar op deze manier weet u toch waar u aan toe bent. Of u nu privé oplaadt of u stopt bij een snel lader, met een laadpas kunt u altijd met een gerust gevoel uw auto opladen.