Het einde van het kalenderjaar kan een geweldige tijd zijn om een deal te sluiten voor een nieuwe of gebruikte auto. Er komt echter meer bij kijken dan alleen maar op oudejaarsavond de dealer binnenwandelen. De laagst mogelijke prijs krijgen vergt planning, voorbereiding en wat inside informatie.

De sleutel is begrijpen hoe autodealers hun verkopers motiveren, (en ook hoe de fabrikanten de dealers motiveren.) Gewapend met die kennis zult u in staat zijn om uw bezoeken en aankoop te timen om het meeste uit de kortingen, bonussen en incentives te halen die worden aangeboden.

Begrijp de motivatie van de dealer om auto’s te verkopen

Goede verkopers zijn van nature competitief en ze zijn zeer gemotiveerd om hun doelstellingen te halen. Daarom geven autofabrikanten dealerships doelstellingen voor de maandelijkse, driemaandelijkse en jaarlijkse verkoop. Het halen van deze cijfers betekent bonussen en beloningen voor de top performers. Als goed geïnformeerde autokoper kunt u deze informatie in uw voordeel gebruiken.

Als het verkopen van de auto die u wilt hen binnen bereik brengt, of hen over die doelstellingen duwt, zullen ze zeer gemotiveerd zijn om te handelen. Daarom zijn de laatste dagen van een maand een goed moment om te kopen, het einde van een kwartaal is beter, en het beste van alles is het einde van het jaar.

Natuurlijk, als ze hun doel al bereikt hebben als je binnenkomt, zullen ze blij zijn als je volgende maand terugkomt. Dat is een reden om niet te wachten tot de allerlaatste dag van het jaar.

Begin het auto kopen vroeg

Dealers zijn traditioneel trager de eerste paar weken voor Kerstmis. Tussen Kerstmis en Nieuwjaar hebben ze het drukker dan normaal, omdat de mensen vrij zijn en tijd hebben om te gaan auto shoppen. Daardoor hebben de verkopers minder tijd om aan u te besteden en hebben ze het misschien te druk om proefritten te regelen. In plaats van te verwachten dat ze de rode loper uitrollen als je op 31 december verschijnt, doe je onderzoek en versmal je zoektocht naar het perfecte voertuig van tevoren. Dat omvat het nemen van eventuele proefritten.

Wees flexibel in waar je naar op zoek bent

U zult nooit een geweldige deal op een auto die populair is bij de consument en goed verkoopt. Zelfs als u denkt dat hij te duur is, komt er binnenkort een andere koper langs die bereid is de prijs te betalen. Maar als je niet kieskeurig bent over het hebben van de nieuwste, meest modieuze rit zijn er een aantal koopjes te krijgen aan het eind van het jaar.

Het scoren van de absoluut laagste prijs betekent meestal het nemen van het uitgaande model jaar voertuig in plaats van het nieuwe model. (Dat betekent wegrijden in een 2020 model in plaats van de 2021’s die de dealer begon te ontvangen van de fabriek rond augustus).

Als u van plan bent om de auto enkele jaren te houden en niet bezorgd bent om de nieuwste styling of functies te hebben, kan dit een goede optie zijn. Er is echter een beetje een afschrijving “hit” als je het te veranderen na slechts twee of drie jaar. U zult waarschijnlijk ook een beperkt aantal kleur- en bekledingsopties hebben om uit te kiezen.

Zelfs als u het nieuwe model wilt, kan het de moeite lonen om flexibel te zijn. De dealer kan auto’s hebben met afwerkingspakketten of kleurenschema’s die gewoon niet helemaal werken. Als de verkoper merkt dat u een “value” shopper bent, kan hij u aanraden hiernaar te kijken. Als u een goede deal wilt wees dan niet te snel om nee te zeggen.

 

Doe uw auto aankopen online

Tegenwoordig is het niet meer nodig om langs dealers te sjokken op zoek naar die “perfecte” auto, en het einde van het jaar is meestal sowieso een slecht moment om dat te doen. (Het is altijd een slecht idee om naar auto’s te kijken bij kunstlicht, want dat verandert de manier waarop kleuren verschijnen).

Leer in plaats daarvan uw opties kennen vanuit uw luie stoel thuis of op kantoor. Wanneer u het hebt beperkt tot een of een paar voertuigen beginnen te kijken om te zien wat er beschikbaar is. De meeste dealers hebben zelfs hun inventaris online, zodat u kunt zien of ze hebben het exacte voertuig dat u wilt.


Auto Verkopen? In 24 uur Het Beste Bod! [TIP]

Auto verkopen? Direct geld! Ook schadewagens en bestelwagens.

Zonder gedoe gratis online uw auto verkopen, en wel binnen 1 dag! Bovendien wordt de auto vaak de volgende dag al opgehaald en beschikt u direct over cash (of betaling per bank). Verkopen is bij ons 100% gratis en vrijblijvend!

Bel ons op +32 (0)3 293 26 08